Jeg har altid levet af at undervise og formidle. 

 

Da jeg var fire år gammel startede jeg til gymnastik og som 13-årig begyndte jeg at undervise i gymnastik og showdance. 

 Min baggrund som gymnast fik mig i 2013 til at opsøge yoga, og derfra startede rejsen, som senere førte til to yogauddannelser og et hav af oplevelser rundt i hele verden.​

 

Jeg har altid elsket at bevæge mig og bruge min krop. Desuden har jeg en stor kærlighed til musik og sang, hvorfor Jivamukti Yoga og Bhakti Yoga hurtigt vandt min kærlighed. Jivamukti Yoga udspringer nemlig af Bhakti Yogaen, hvor man bruger stemmen og musikken (chanting) til at udtrykke sig og åbne krop og sind til at kunne dyrke den fysiske yogapraksis.

Jeg bruger både musikken fra playlisten, mit harmonium, min stemme og ikke mindst lyd generelt som vigtige komponenter i min yogapraksis- og undervisning.

(Læs mere om Jivamukti Yoga her).

Jeg underviser ud fra en holistisk forståelse, hvor krop og psyke er tæt forbundet. I mine yogatimer bruger jeg hands-on-assists og varierer undervisningen, så den enkelte, hvad enten der er tale om nybegynder eller øvet, får arbejdet hele kroppen igennem og forhåbentlig går fra yogatimen med ro i sindet og et smil på læben.

Jeg deltager i workshops og retreats i Danmark og udlandet for at holde min egen praksis ved lige, og så jeg kan få mere inspiration til min undervisning.

Copyright: All rights reserved by Rikke Knudsen 

Inhale - Exhale - 2020