Jeg er tredive år og har en baggrund som folkeskolelærer. De sidste fire år har jeg arbejdet på en skole i Værløse, men i oktober 2018 sagde jeg mit job op for at gå fuld tid som selvstændig yogalærer.

Da jeg var fire år gammel startede jeg til gymnastik, og har siden jeg var tretten år undervist børn og unge i alt lige fra puslingegymnastik til rytmisk gymnastik og showdance. Min baggrund som rytmisk gymnast fik mig i 2013 til at opsøge yoga, og derfra startede rejsen, som senere førte til to yogauddannelser.

 

Jeg har altid elsket at bevæge mig og bruge min krop. Desuden har jeg en stor kærlighed til musik og sang, hvorfor Jivamukti Yoga og Bhakti Yoga hurtigt vandt min kærlighed. Jivamukti Yoga udspringer nemlig af Bhakti Yogaen, hvor man bruger stemmen og musikken (chanting og kirtan) til at udtrykke sig og åbne krop og sind til at kunne dyrke den fysiske yogapraksis. Jeg bruger både musikken fra playlisten, mit harmonium, min stemme og ikke mindst lyd generelt som vigtige komponenter i min yogapraksis- og undervisning.

(Læs mere om Jivamukti Yoga her).

Jeg underviser ud fra en holistisk forståelse, hvor krop og psyke er tæt forbundet. I mine yogatimer bruger jeg hands-on-assists og varierer undervisningen, så den enkelte, hvad enten der er tale om nybegynder eller øvet, får arbejdet hele kroppen igennem og forhåbentlig går fra yogatimen med ro i sindet og et smil på læben

Til dagligt underviser jeg i forskellige yogastudier i København.

Desuden underviser jeg firmayoga og private klasser.

 

Jeg afholder yoga retreats- og workshops i Danmark og udlandet.

 

For at dygtiggøre mig både som yogaelev- og underviser deltager jeg ofte på workshops og retreats i Danmark og udlandet.

Copyright: All rights reserved by Rikke Knudsen 

Inhale - Exhale - 2019