top of page

 

Da jeg var fire år gammel startede jeg til gymnastik, og som 13-årig begyndte jeg at undervise i gymnastik og showdance. Jeg har siden da levet af at undervise og formidle, både som tidligere skolelærer og nu yogalærer.

 

 Min baggrund som gymnast fik mig i 2013 til at opsøge yoga, og derfra startede rejsen, som senere førte til flere yogauddannelser og et hav af oplevelser rundt omkring i hele verden.​

 

Jeg har altid elsket at bevæge mig og bruge min krop. Desuden har jeg en stor kærlighed til musik og sang, hvorfor Jivamukti Yoga hurtigt vandt min kærlighed. Jivamukti Yoga udspringer nemlig af Bhakti Yogaen, hvor man bruger stemmen og musikken (chanting) til at åbne krop og sjæl op. Jivamukti er en dynamisk yogametode, som forener østen og vesten, og hvor man bliver udfordret mentalt, fysisk og spirituelt, uanset hvor man er i sin yogapraksis.

Jeg bruger både musikken fra playlisten, mit harmonium og min stemme som vigtige komponenter i min yogaundervisning.

(Læs mere om Jivamukti Yoga her).

Jeg underviser ud fra en holistisk forståelse, hvor krop og psyke er tæt forbundet. I mine yogatimer bruger jeg altid hands-on-assists og varierer undervisningen, så den enkelte, hvad end der er tale om begynder eller øvet, får arbejdet hele kroppen igennem og forhåbentlig går fra yogatimen med ro i sindet og et smil på læben.

Jeg deltager i workshops og retreats i Danmark og udlandet for at holde min egen praksis ved lige, og så jeg kan få inspiration til min undervisning.

Jeg glæder mig til at møde dig på yogamåtten.

Kærlig hilsen

Rikke Knudsen

bottom of page